Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides
Fællesskab i skoven.jpg

Rustik betonhytte indbyder til fællesskab i skoven

Spejderliv rimer på friluftsliv og fællesskab, og det samme gør Søndermark-spejdernes nye, in-situ støbte betonhytte.

I sand spejderånd ønskede Det Danske Spejderkorps, at korpsets nye hytte i Søndermarken på Frederiksberg skulle komme så mange brugere som muligt til gode. Derfor ind byder hyttens unikke arkitektur og åbne opholdsrum i in-situ støbt beton ikke kun til knob, kompasøvelser og førstehjælp, men også orienteringsløb og andre friluftsaktiviteter.

Symbiose med naturen
Det er Sophus Søbye Arkitekter, der har slået stregerne til den usædvanlige spejderhytte. Visionen var at skabe en bygning, der udvisker grænsen mellem natur og bygning og skaber naturlige rammer til fællesskab. Midlerne var blandt andet rå, synlige betonvægge og naturmaterialer som fyrretræ, bambus og canadiskcedertræ. Kombinationen af beton og træ har gjort, at hytten blev nomineret til en WAN-pris i kategorien Concrete in Architechture 2016.


Læs mere om den robuste hytte i magasinet BETON nr. 4/2016