Nyheder

Njals Tårn har skabt nervøsitet om genanvendelse af beton
Gennem de seneste måneder har byggebranchen kunnet følge sagen om Njals Tårn på Amager, hvor Bach Gruppen har anvendt beton med alt for lav trykstyrke til fundament og søjler. I medierne fremgår det, at det skyldes anvendelse af byggeaffald, og det har skabt nervøsitet om genanvendelse af beton. Men man skal ikke være nervøs for at anvende beton med nedknust beton som erstatning for de jomfruelige sand- og stenmaterialer, så længe man følger kravene i standarderne og til det specifikke projekt.

Nye detaljerede data for CO2 udledning fra beton klar til brug
Efter et intenst arbejde er branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri klar med nye detaljerede data, der gør det muligt at regne ud, hvor meget CO2 forskellige typer af beton udleder - fra det bliver produceret, til det rives ned og genanvendes igen. De nye data er et stort skridt hen mod målet om egentlige klimaregnskaber, hvor man kan se, hvor meget CO2 en ny bolig, bygning, bro eller lignende udleder i dens levetid.

Ny håndbog om afløb er guide til gode klimaløsninger
Afløbsforeningen i Dansk Beton i Dansk Byggeri har udgivet en gratis håndbog om afløb. Den bliver en vigtig guide for kommuner og forsyningsselskaber, der planlægger, hvordan fremtidens afløbssystemer skal klare store vandmasser som følge af klimaforandringerne.

Roadmap kan nu downloades i engelsk version
Betonbranchen har i sin plan ”Bæredygtigt Beton initiativ” fremlagt 35 helt konkrete forslag til, hvordan man kan halvere CO2-udledningen fra betonbyggeri de næste 10 år.

Coronavirus spørgsmål og svar
Dansk Byggeri har etableret et område på hjemmesiden, hvor du kan få svar på de mange spørgsmål, som Corona-virussen rejser. Hjemmesiden bliver løbende opdateret, så du kan holde dig orienteret.

Tiltag mod Coronavirus
Dansk Beton har udarbejdet en praktisk vejledning om, hvordan forebyggende foranstaltninger kan implementeres i et kontormiljø, på en betonfabrik, under transport af betonprodukter og ved levering af betonprodukter på byggepladsen.

Vi har brug for en ambitiøs klimatilpasningsplan
Når forligspartierne bag vandsektorloven mødes i dag for at finde frem til, hvordan Danmark klimasikres mod større regnmængder, skybrud, orkaner, stormflod og højere vandstand, er det vigtigt, at der kommer en samlet, koordineret plan og ikke drypvise initiativer ud af det. Det mener Dansk Byggeri, der efterlyser en klima- og kystfond, som kan hjælpe kommunerne med den store opgave.

Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre
Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

Betonbranchen i front med bæredygtighed
Med regeringens målsætning om 70 procent reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til 1990, skal der ske noget i alle industrier – også i betonindustrien.

Ny afløbshåndbog
Afløbsforeningen udgiver nu en afløbshåndbog, som bliver en vigtig brik i fremtidens ændrede klimaforhold. I håndbogen får blandt andre kommunernes teknik- og miljøforvaltninger tips om, hvordan solide afløbssystemer kan håndtere store vandmængder, når de bliver udført og fremstillet korrekt. Håndbogen kan downloades gratis.