Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Så skete det igen: Lemvig trumfer på ny Thisted i kapløbet om betonpris

Efter et gigantisk ryk lå Havbadet i Nr. Vorupør i Thisted Kommune forrest i kampen om stemmer til Bæredygtig Beton Prisen 2015. Men så gik folkene bag Højvandsmuren i Lemvig i gang og aktiverede lokale arbejdspladser. Det gav fænomenalt resultat. Men Lemvigs forspring er lille, intet er afgjort endnu, og alle danskere kan stemme til og med på lørdag.

Pressemeddelelse, 24. februar 2015

Det gik ellers lige så godt for Thisted og Havbadet i Nr. Vorupør i kampen om stemmer til Bæredygtig Beton Prisen 2015. I starten af februar var Thisted bagud, så satte kommunens folk en kampagne i gang, høstede fire hundrede stemmer og overhalede komfortabelt den nærmeste konkurrent, Højvandsmuren i Lemvig. Men i weekenden var det pay-back time: Havbadet blev i bogstavelig forstand ramt af Muren fra Lemvig, som nu fortsætter fremdriften og i dag, den 24. februar, fører med godt 200 stemmer.

Imidlertid er alt under kontrol, forsikrer Gerd Dam, projektansvarlig for Havbadet i Thisted Kommune: - Kampen er ikke tabt endnu – vi har jo nogle dage tilbage at løbe på, siger hun.

Men de resterende fem dage vil Lemvig også bruge til at hente endnu flere stemmer blandt danskerne: - Vi er meget opmærksomme på, at vi kun lige har overhalet Thisted, siger Michael Haustorp, projektleder i Lemvig Kommune.

Imponerende stemmetal

Bæredygtig Beton Prisen er en publikumspris, hvor alle kan stemme via hjemmesiden danskbeton.dk. I alt har Lemvig hentet 2.036 stemmer, mens Havbadet i Thisted ligger på 1.830, og det er alt i alt imponerende mange, siger Jesper Knudsen, formand for Dansk Beton, der står bag Bæredygtig Beton Prisen:

- Det er fantastisk, som det er lykkedes Thisted og Lemvig at skabe opmærksomhed blandt lokalbefolkningen omkring bæredygtige løsninger med beton, som jo netop er det prisen handler om, siger Jesper Knudsen fra Dansk Beton, der er en sektion i Dansk Byggeri.

Stemmefordeling, uge 9:Arbejdspladser aktiveret

Thisteds ryk kom efter en henvendelse til de ansatte i kommunen om at gå ind på hjemmesiden danskbeton.dk og stemme på Havbadet.

Men det kunne ikke trumfe Lemvigs indsats: En direkte opfordring til de store arbejdspladser i kommunen – herunder Cheminova med næsten 1.000 ansatte – og de store uddannelsesinstitutioner som gymnasiet, om at stemme Højvandsmuren tilbage i førertrøjen. Den taktik bliver nu intensiveret:

- Vi kender jo hinanden herude, så det er let at aktivere netværket, siger Michael Haustorp, Lemvig Kommune.

Den handske lader Thisted ikke ligge:

- Husk vi er omkring 4.500 ansatte i kommunen – her er der mange stemmer at hente endnu!, siger Gerd Dam, og mere vil hun ikke afsløre før afstemningen slutter på lørdag kl. 24.00.

Nu er stillingen hemmelig

Udfordringen er, at kommunerne ikke længere kan følge stillingen:
- Selv om man kan stemme fem dage endnu, så holder vi stillingen hemmelig frem til afsløringen på Bæredygtig Beton Konferencen den 10. marts, siger Jesper Knudsen, formand for Dansk Beton, og tilføjer: - Så vil man være sikker på at vinde, så må man ud i overhalingsbanen!

Det er også muligt at stemme på den tredje nominerede, Helenevej på Frederiksberg, der er Danmarks første villavej, der kan opsluge monsterregn. Men med kun 240 stemmer, skal der ske lidt af et mirakel for at Frederiksberg kan vinde over de to vestjyske projekter.

Derfor bæredygtigt

Bæredygtig Beton Prisen uddeles til et bæredygtigt bygge- eller anlægsprojekt med beton, der forener miljø, økonomi, samfund og æstetik. Alle kan være med til at bestemme hvilket af de tre projekter, der skal vinde, ved at stemme på www.danskbeton.dk. Man kan kun stemme én gang, og afstemningen slutter den 28. februar kl. 24.00. Ved at stemme deltager man samtidig i lodtrækningen om et rejsegavekort på 15.000 kr.

Bæredygtig Beton Prisen 2015 overækkes på Bæredygtig Beton Konferencen den 10. marts i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

De tre nominerede med dommerkomiteens begrundelser:

Højvandsmuren - Stormflodssikring i Lemvig
- Højvandsmuren ’Le Mur’ med sine mange funktioner er et unikt eksempel på, hvordan gode arkitekter kan tilføre tekniske anlæg rekreative og arkitektoniske kvaliteter som giver ekstra værdi til de nødvendige tekniske investeringer, begrundes nomineringen af dommerkomiteens formand, arkitekt Julian Weyer fra arkitektfirmaet C.F. Møller.
Beliggenhed: Lemvig
Opførelsesår: 2012-2013
Bygherre: Lemvig Kommune
Arkitekt: Hasløv og Kjærsgaard
Landskabsarkitekt: Hasløv og Kjærsgaard
Rådgivende ingeniør Cowi A/S
Entreprenør: SHS-Byg A/S

Nørre Vorupør Havbad
- Havbadet er et inspirerende og unikt eksempel på, hvordan rekreative kvaliteter, social bæredygtighed og tryghedsskabende foranstaltninger kan kombineres med lokale dagordener og ikke mindst kystsikring og naturbeskyttelse, begrunder dommerkomiteen nomineringen.
Beliggenhed: Nørre Vorupør
Opførelsesår: 2014
Bygherre: Thisted Kommune, med støtte fra Det Obelske Familiefond, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden
Arkitekt: Preben Skaarup Landskab
Landskabsarkitekt: Preben Skaarup Landskab
Rådgivende ingeniør; Orbicon A/S
Entreprenør: Ivan Jakobsen Entreprenørfirma A/S

”Helenevej”
- Frederiksberg Kommune og beboerne på̊ Helenevej har med dette pilotprojekt vist, hvordan man kan tænke i nye baner, når behovet er en fast belægning, der sikrer, at regnen forsvinder hurtigt og lokalt gennem nedsivning, fortæller dommerkomiteens formand, arkitekt Julian Weyer fra arkitektfirmaet C.F. Møller.
Beliggenhed: Frederiksberg C
Opførelsesår: 2014
Bygherre: Private grundejere og Frederiksberg Kommune
Projekterende: Frederiksberg Forsyning
Entreprenør: Bjarne Staal A/S

Download fotos og illustrationer

Yderligere oplysninger:
Chefkonsulent Anette Berrig, Dansk Byggeri, abg@danskbyggeri.dk, tlf. 72 16 01 91
Adm. dir. Jesper Knudsen, Unicon A/S, formand for Dansk Beton, jesper.knudsen@unicon.dk, tlf. 40 33 60 44

• Lemvig Kommune: Kirsten Eldon, leder af Plan & Projekt, tlf. 96 63 11 43
• Thisted Kommune: Arkitekt Gerd Dam, Plan- og Miljøafdelingen, tlf. 99 17 22 51
• Frederiksberg Kommune: Susanne Viuf, Chef for Byliv og Drift, tlf. 38 21 42 20

Fakta om Bæredygtig Beton Prisen 2015:
Bæredygtig Beton Prisen 2015 er en publikumspris, der uddeles på Bæredygtig Beton Konferencen, som afholdes den 10. marts 2015 i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Bæredygtig Beton Prisen er indstiftet af Dansk Beton, der er en brancheforening i Dansk Byggeri. Prisen uddeles som en anerkendelse af arkitekter, ingeniører, entreprenører og bygherrer, som har lavet et bæredygtigt bygge- eller anlægsprojekt med beton, der forener miljø, økonomi, samfund og æstetik. Det pågældende projekt skal være opført i Danmark og være indviet før prisuddelingen finder sted.

Dommerkomiteen:
En dommerkomite har nomineret tre projekter. Det projekt, der får flest stemmer fra publikum, er vinder af Bæredygtig Beton Prisen 2015. Dommerkomitéen består af fire eksterne medlemmer samt formanden for Dansk Beton, adm. dir. Jesper Knudsen, Unicon A/S.

De eksterne medlemmer er:
• Arkitekt maa Julian Weyer, partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller – formand for dommerkomiteen
• Arkitekt maa Pia Wiberg, indehaver af Wiberg Arkitekter
• Arkitekt maa. Rie Øhlenschlæger, indehaver af arkitektfirmaet AplusB, medlem af Det Økologiske Råds bestyrelse
• Adm. Direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark