Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Danmark skater på beton

Fra Fælledparkens mange udfordringer, til Haderslevs nyåbnede StreetDome: Beton er skaternes yndlingsunderlag, og Danmark har efterhånden en perlerække af flotte anlæg. Vi præsenterer her 8 af de bedste parker.

Streetsport har udviklet sig markant i Danmark gennem de sidste 20 år. Sportsgrene som BMX, parkour og ikke mindst skating er massivt til stede i gadebilledet. Fra de første tvivlsomme træramper til i dag, hvor der er investeret i et væld af flotte betonanlæg, er der sket meget. Vi har set nærmere på 8 af de mest spændende danske skateanlæg udført i beton.

Rådhustorvet Skatepark i Horsens

Midt på Rådhustorvet i Horsens finder man en 700m2 stor park, der fungerer som kombineret skate- og parkourpark. Parken har været åben siden august 2013 og er tegnet af arkitekt Søren Enevoldsen fra SNE Architects. Selve udformningen er kantet i sit udtryk, da der primært er benyttet store firkantede betonfliser til designet. Det er Horsens Kommune, der står bag byggeriet.

Læs mere om parken hos skateparks.dk

Fælledparken

Skateparken i Fælledparken i København er Danmarks næststørste, og selvom den nuværende park kun har eksisteret siden 2011, har der været skatepark i hjørnet af Fælledparken siden 1988. Den oprindelige park var dog så outdated, at Københavns Kommune og Copenhagen Skateparks i fællesskab opførte den nye betonpark. I 2013 blev der desuden tilføjet en såkaldt ”vert”, der er en stor halfpipe-rampe. Den var ved sin opførelse Europas største.

Læs mere om parken hos skateparks.dk

Nakskov Multipark

I 2014 fik Nakskov endelig en multipark til de såkaldte ”foreningsløse” unge. Parken består af en betonskatepark med bl.a. minivert, hand- og practice rails og stairsets. Ved siden af skatedelen er der desuden etableret en jordvold til BMX-kørere, og et parkourafsnit er under udvikling. Endelig rummer multiparken også betonbane til streetfodbold og -basket.

Læs mere om parken hos skateparks.dk

StreetDome Haderslev

Den nyåbnede StreetDome ved havnen i Haderslev har både udendørs og indendørs skatepark, samt faciliteter til en række andre former for byrumsidræt, fx kajakpolo, parkour og BMX. Derudover er der etableret mulighed for klatring på områdets to gamle betonsiloer og der er baner til streetfodbold og -basket. Selve skatearealet matcher Fælledparkens 4.500m2 og er således Danmarks næststørste.

Læs mere i vores tidligere artikel om StreetDome

Helsingør Skatepark

Velkommen til Danmarks største skatepark! Hele 6.000m2 er dedikeret til ren skatepark, mens det samlede område dækker 10.000m2. I Helsingør får enhver skater mulighed for at prøve sig selv af i en park med alt fra bowls til ledges og trapper. Og på grund af det store areal, er der også god mulighed for en privat session i et af parkens mange afsnit. Den store betonbowl er parkens juvel. Med tre niveaudelinger fra 1,5 m. og op til 4 m., henvender den sig både til begynderen og til den erfarne skater.

Læs mere om parken hos skateparks.dk

Rabalder Parken i Roskilde

I Roskilde finder man Rabalder Parken, der med sit slopestyle-design er i en liga for sig selv. Designet er opstået, fordi projektet fra starten var tænkt som et anlæg til at aflede regnvand. Derfor snor parken sig ned gennem landskabet, hvilket giver et unikt flow henover pipes, ledges og rails, inden man ender i parkens udfordrende bowl. Rabalder Parken har bl.a. vundet Byplansprisen og Dansk Betons Bæredygtig Beton Pris i 2013. Derudover har den været nomineret til den verdensberøme3 designpris Index Award.

Læs mere i vores tidligere artikel om Rabalder Parken

Kolding Skatepark

Skateparken i Kolding er først og fremmest unikt placeret midt i byen, tæt på stationen. Det aflange design knytter smukt an til den omkringliggende bebyggelse, og på den måde er byplanlægning og skaterpark tænkt sammen. Selve parken er en blanding af betonbowl og streetpark, hvor bowlen munder ud i et street-agtigt område. Parken er tegnet af Pivotech, der står bag en række andre skateparks i Danmark.

Læs mere om parken hos skateparks.dk

Lemvig skatepark

Skateparken i Lemvig er en smule utraditionel, da den er centreret omkring et såkaldt snakerun. Det betyder, at parken snor sig som en slange, og den bliver på den måde en form for bane, man kører ned igennem. Den munder ud i en streetbasketbane, hvor der er placeret practice rails og ledges, så der kan skates, når der ikke spilles basket.

Læs mere om parken hos skateparks.dk

Relaterede artikler