Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Klimakrav til udbud

Kommende udbud på infrastrukturområdet vil skulle opfylde en række klimakrav, som skal dokumenteres ved hjælp af et nyt værktøj udviklet af Vejdirektoratet.

Foto: Peter Jørgensen

Vejdirektoratets nye værktøj til at analysere og opgøre CO2-udledninger ved blandt andet planlægnings-, anlægs- og driftsfasen af de store veje og broer bliver nu en fælles standard for, hvordan man foretager CO2-beregninger ved alle former for projekter og aktiviteter på infrastrukturområdet herhjemme.

Det er resultatet af en dialog mellem Vejdirektoratet og en lang række aktører fra infrastrukturområdet, herunder Banedanmark, Bygningsstyrelsen, kommuner, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Industri, Asfaltindustrien samt Dansk Beton.

- Vi står foran en stor opgave, hvis vi som nation skal lykkes med at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030. Derfor er det vigtigt, at vi taler samme sprog, så vi kan arbejde ensartet med klimamål på tværs af brancheskel. Til det formål har vi brug for et værktøj, vi alle kan anvende – og som sikrer, at vi anvender de samme metoder, datatyper og måleformer. Og her er vores nye værktøj, det såkaldte VejLCA der fremover kommer til at hedde InfraLCA, yderst velegnet, fordi det er overskueligt og brugervenligt og baseret på den velkendte Excel-platform, siger områdechef Gert Ahé fra Vejdirektoratet.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON 2-2021

 

Relaterede arikler