Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

3 hoteller med fremragende arkitektur

Når Danmark tager imod gæster, sker det med stil. Vi har fundet tre eksempler på hotelarkitektur i verdensklasse fra Magasinet Beton.

I hvert nummer af magasinet Beton hylder vi et stykke fremragende arkitektur, hvor beton spiller en særlig rolle. Vi er dykket ned i gemmerne og fundet tre eksempler på fascinerende betonhoteller fra 1930’erne, 1960’erne og i dag.

Arkitektur i stor stil

Danmarks største hotel med 709 værelser, CABINN Metro i Ørestaden, er ikke alene stort. Det har også en imponerende arkitektur med forskudte planer, skæve vinkler og iøjnefaldende knaldrøde gavle. Og træder du indenfor i reception og lobby, møder du rå betonsøjler og –vægge. Hotellet er fra 2009 og tegnet af den amerikanske arkitekt Daniel Liebeskind. Se flere billeder i Magasinet Beton 1–2010.
Fotos: Cabinn Metro

Brutal byggestil

Da arkitektfirmaet Friis og Moltke i 1969 leverede det usædvanligt veldisponerede og rå betonhus Scanticon ved Aarhus, tog det næsten vejret fra de fleste. Bygningen har græs på taget, og er ellers præget af rå og funktionel pladsstøbt beton både inde og ude – hvor hvert enkelt forskallingsbræt har fået lov at efterlade sin signatur. Scanticon blev opført som kursusejendom for Dansk Ingeniørforening og Lægeforeningen og bliver i dag brugt som kursuscenter af Handelsfagskolen. Se flere billeder i Magasinet Beton 2–2005.
Foto: Friis & Moltke

Lang og smal

Lige ved siden af Hovedbanegården i København finder du Hotel Astoria – et af arkitekt Ole Falkenbergs hovedværker fra 1935. Den lange, smalle in-situ-støbte bygning er et godt eksempel på funktionalismen, der vandt indpas i løbet af 1930erne. Kig forbi næste gang du er på Hovedbanen, eller se flere billeder i Magasinet Beton 1–2006.
Foto: Hotel Astoria

 

Relaterede artikler