Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

3D-printet beton på spring

Byggeri baseret på 3D-betonprint står lige nu tydeligvis overfor et gennembrud, men om teknikken vil revolutionere det traditionelle byggeri på lidt længere sigt, eller blot bliver endnu et stykke værktøj i kassen til specielle opgaver, står ikke helt klart

Det vakte stor opmærksomhed, også uden for byggebranchen, da det danske firma COBOD (dengang 3D Printhuset) i 2017 opførte Europas første 3D-printede betonhus i Nordhavn. Siden da er interessen for 3D-printet beton kun steget, både i Danmark og globalt. I de Forenede Arabiske Emirater tror man så meget på teknikken, at 25 procent af hovedstaden Dubais byggerier i 2030 skal være baseret på 3D-print.

Siden da har Teknologisk Institut i samarbejde med adskillige aktører, herunder COBOD, påbegyndt forskningsprojektet N3XTCON. Projektet løber over fire år, og håbet er at opnå en opskaleret og industrialiseret metode til at 3D-printe.

 - Vi håber på at nå frem til nogle mere robuste systemer og materialer i løbet af de næste par år, men der går nok 5-10 år før teknologien realistisk set vil være dagligdag på de danske byggepladser, siger projektleder for N3XTCON, arkitekt og faglig leder på Teknologisk Institut, Thomas Juul Andersen.


Læs resten af artiklen i magasinet BETON her

 

Relaterede artikler