Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Arkitekt-kritik: Hvad med at lease beton?

Arkitekt kritiserer for lille innovation i betonbranchen og slår et slag for mere genanvendelse og en nytænkende leasingmodel.

Ved nedknusning forringes betons værdi. Det mener Søren Nielsen, arkitekt MAA ved tegnestuen Vandkunsten. Derfor undrer det ham, at ingen betonproducenter endnu har taget fremtidsbrillerne på og udviklet et system, der i langt højere grad end i dag kan genanvende betonkomponenter 1:1.

Ny model sikrer kvaliteten
En måde at imødekomme den cirkulære økonomi er at tænke i leasing-modeller for betonelementer. Altså skal branchen væk fra en tankegang om at eje en bygning til at lease den af en betonproducent. På den måde sikrer man, ifølge Søren Nielsen, at betonen har en vis kvalitet, da den skal holde i mange år. Men det er også bedre for miljøet, da de enkelte komponenter vil blive genbrugt fremfor at blive nedknust til eksempelvis småsten og vejfyld.

Læs, hvorfor Søren Nielsen mener, at status quo i betonbranchen skal udfordres i magasinet BETON 1/2017.

Foto: Her ses en mekanisk betonelementsamling i et kontorhus fra 1960’erne. Det er sådanne løsninger, Søren Nielsen mener, betonbranchen bør satse mere på at udvikle. 

 

Relaterede artikler