Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Arkitekten bag verdens bedste boligbyggeri er blevet 40

Bjarke Ingels, Danmarks i disse år mest omtalte arkitekt internationalt, er netop fyldt 40. Heldigvis er der også herhjemme mulighed for at nyde hans sublime bygningskunst som fx verdens bedste boligbyggeri i Ørestad.

Der går sjældent ret mange uger imellem, at tegnestuen BIG og arkitekt Bjarke Ingels offentliggør et nyt spektakulært projekt. Klimasikring af Manhattan, et Zootopia i Givskud og en skyskraber i Shenzen, Kina, er bare nogle få projekter signeret Bjarke Ingels, der den 2. oktober 2014 fyldte 40.

Bjarke Ingels er en mester i at udnytte betons muligheder, og det er der heldigvis også lejlighed til at opleve herhjemme.

Ikke mindst i Ørestad, hvor man kan nyde synet af VM-husene (billedet), som Bjarke Ingels selv har omtalt som ”oplevelsesrige lejligheder skabt ved tredimensionel Tetris med elementer”. Der er flere end 80 unikke lejlighedstyper i bygningerne med i alt 225 lejligheder.

Lige ved siden af ligger VM Bjerget med sin bjerglandskabsfacade til den ene side og 10 etager lejligheder med grønne haver modsat. Bygningen integrerer boliger og et parkeringshus i en helt ny type byggeri. I 2011 vandt Bjarke Ingels Betonelement-Prisen og Utzon-Statuetten for VM Bjerget, der i 2008 også vandt prisen for verdens bedste boligbyggeri på den prestigefyldte World Architecture Festival i Barcelona.

Yderst i Ørestad ligger 8-tallet, som er en hybrid af tæt-lavt byggeri og karré med 475 lejligheder.

Bjarke Ingels står også bag en nedgravet sportshal med flotte, indvendige betonkonstruktioner på Gl. Hellerup Gymnasium – hvor han i øvrigt selv fik sin studentereksamen. Nedgravet er også M/S Museet for Søfart, der er opført omkring Helsingør Værfts gamle tørdok, så museet består af både nye og veltjente betonkonstruktioner.

Se fotos af en række af Bjarke Ingels’ projekter her på AOK.

 

Relaterede artikler