Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Besøgssted vinder Betonelement-Prisen

Schønherr’s Filsø­projekt til besøgssted i Vestjylland er landskabsarkitektur, der viser hvordan industrielt præfabrikerede betonelementer kan udgøre et såvel konstruktivt som æstetisk bærende element i en samlet landskabsarkitektonisk komposition.

Fotos: Carsten Ingemann

Schønherr’s Filsø­projekt til besøgssted i Vestjylland er landskabsarkitektur, der viser hvordan industrielt præfabrikerede betonelementer kan udgøre et såvel konstruktivt som æstetisk bærende element i en samlet landskabsarkitektonisk komposition. Kompositionen henter inspiration i den regionale naturs egne former og bevægelser, og er udformet som en kontinuerende elipse, der slynger sig ud over Filsø og herved sætter den besøgende i stand til at gribe himlen, horisonten og et enestående naturlandskab i ét blik og en sammenhængende bevægelse.


Såvel de horisontale broelementer som den vertikale mur er udført i industrielle betonelementer, der med arkitekternes egne ord er valgt for at ”give projektet den fornødne tyngde til at markere sig i dette enorme landskab”.

Læs mere om besøgsstedet og prisen hos Betonelement-Foreningen

 

Relaterede artikler