Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Beton og træ i smuk harmoni

Arkitekterne bag East House i Massachusetts har kombineret rå beton med varmt træ – og det er der kommet et utrolig lækkert hus ud af.

Beton er ikke bare et fantastisk byggemateriale i sig selv. Det spiller også rigtig godt sammen med andre materialer som for eksempel træ. Og det er det fascinerende East House i Massachusetts et godt eksempel på.Kontraster

East House ligger lige ud til kysten på øen Martha’s Vineyard, hvor de 25 cm tykke betonvægge skaber en robust beskyttelse mod det barske kystvejr.

Den rå beton bliver brudt af masser af store vinduer med rammer i varmt spansk cedertræ, hvilket giver en spændende kontrast. Også inden i huset spiller det bløde træ op til den hårde beton – her består vægge og lofter nemlig af planker af cedertræ fra Alaska.


Flytbare betonbokse

Mens arkitekterne fra Peter Rose + Partners var i gang med at designe huset, viste en undersøgelse, at der var risiko for erosion på skrænterne. Derfor blev det 370 m2 store hus delt ind i forskellige betonbokse, som hver især er stabile og flytbare med al interiøret på plads.

Fald i svime over flere flotte billeder hos Peter Rose + Partners

 

Relaterede artikler