Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Binder mørkt lager og lyse kontorer sammen

CODAN Medicals nye afdeling i Køge rummer lager og kontorer i ét kompleks. For at skabe sammenhæng er det hele bygget i ét plan og i samme reliefmønster udvendigt.

Ejendommen ligger naturligt i en sundhedspark tæt på Sjællands Universitetshospital i Køge, idet CODAN’s produkter er til hospitaler og medicinalindustrien. Det stiller krav til lageret, der skal være mørkt, mens bygherre og arkitekt har været fokuseret på at få mest muligt lys i de to kontorfløje.

– På lageret er der krav om stabile temperaturer hen over døgnet og året, og derfor valgte vi beton. Ved at bruge samme betonelementer til hele bygningsanlægget, får vi bundet lager og kontor sammen. Tilsvarende binder kantinen lager og kontorer – og mennesker – sammen indenfor, fortæller partner Søren Johansen i Johansen Skovsted Arkitekter.

Stor detaljegrad
Bygningen bliver opført i sandwichelementer, og som modspil til de tunge elementer har arkitekten ved udadgående hjørner valgt at lade vinduet sidde helt ud til forpladen.

– På den måde får vi blotlagt forpladens slanke profil, ligesom vi fritlægger den bærende bagplade bag ruden, forklarer Sebastian Skovsted.

CODAN vandt Betonelement Prisen 2021.

Læs hele artiklen i særudgaven af magasinet BETON 2021

 

Relaterede artikler