Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Dansk beton-arkitektur i international arkitekturpris

Nyhedsmediet World Architecture News – bedre kendt under forkortelsen WAN – har netop offentliggjort de indstillede projekter til prisen ”Concrete in Architecture 2016”, der er en af kategorierne i årets WAN Awards.

Der er tale om en specialistkategori, der hylder de mest dristige, nysskabende og smukkeste designs, der på bedste vis udnytter betonens alsidighed og skulpturelle og udtryksfulde muligheder på tværs af alle bygningstyper. 
Og der er også et dansk bidrag med, når en jury bestående af nogle af betonindustriens førende personligheder skal kåre de byggerier, der virkelig flytter grænserne inden for betonkonstruktion. 

Vi har udvalgt et par af de indsendte projekter, som du kan nyde nedenfor, og vi følger naturligvis op, når de nominerede offentliggøres i august. 

Flerbrugerhus til DDS, Søndermarken, Frederiksberg

Det er arkitektfirmaet Sophus Søbye Arkitekter A/S, der holder den danske fane højt i WAN-konkurrencen med sit betonbyggeri for Det Danske Spejderkorps beliggende i den smukke Søndermark på Frederiksberg. Særligt kombinationen af indervægge i ubehandlet beton støbt in-situ og organiske materialer såsom fyrretræ og bambus giver et helt unikt udtryk. 

Cardedeu, Lago de Coatepeque, El Salvador

Beliggende ved vulkansøen Lago de Coatepeque i bjergene 50 minutters kørsel uden for hovedstaden San Salvador, opførte EMC Arquitectura i 2013 dette kapel. Tanken er, at religionen ikke skal konkurrere med naturen, men hellere forene og give plads til, at begge dele kan fremhæve hinanden i et spektakulært bygningsværk.

The Cube, Beirut, Libanon

Orange Architects vision bag ”The Cube” var at få udnyttet et beskedent grundareal på blot 30x40 meter med en højdeforskel på 20 meter bedst muligt og samtidig skabe et arkitektonisk vartegn i beton. Resultatet er 21 lejligheder i form af en række individuelle villaer, der er stablet ovenpå hinanden med en fantastisk udsigt over både Beirut og Middelhavet. 

Som sagt følger vi op på denne artikel, når de nominerede offentliggøres i august, og når den endelige vinder af kategorien findes i oktober. 

 

Relaterede artikler