Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Danske betonelementer bidrager til nyt kunstgalleri i Abu Dhabi

Jean Nouvel er arkitekten bag det nye spektakulære kunstgalleri, Louvre Abu Dhabi, der bliver et lille mesterværk i højstyrkebeton.

Foto: Louvre Abu Dhabi

Forestil dig et væld af varme solstråler, der passerer ned gennem daddelpalmeblade i en oase. Det er inspirationen til den prisvindende arkitekt Jean Nouvels kunstmuseum Louvre Abu Dhabi, der i øjeblikket bliver opført på øen Saadiyat i De Forenede Arabiske Emirater.

Samme overflade inde og ude

Alle indre og ydre facader i det spektakulære byggeri bliver beklædt med paneler i højstyrkebeton fra den danske virksomhed Contec Prefab, der er blandt de førende i verden inden for fiberarmeret højstyrkebeton.

Deres teknologi og unikke støbemetoder gør det nemlig muligt at kombinere ultrahøj styrke med et overfladedesign helt efter arkitektens ønske. Dermed bliver både de smukke arabiske mosaikvinduer og panelerne med kalligrafi produceret i samme materiale med fiberarmering som primær armering.

Krævende miljø

I dette projekt har der været behov for hurtige praktiske løsninger, da det kræver sin mand at støbe hurtighærdende højstyrkebeton under bagende sol i 45 graders varme.

Kunstmuseet skal efter planen stå færdigt i slutningen af 2015 – og vil til den tid bestå af mere end 5.000 ton stål og 143.000 m3 beton.

Læs mere om Louvre Abu Dhabi.

 

 

Relaterede artikler