Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

De unge er flyttet ind i Katedralen

Aalborgs gamle cementfabrik, Katedralen, er ombygget til 200 ungdomsboliger, så nu begynder den nye bydel på Lindholm Brygge at spire af liv.

I foråret 2013 startede nedrivningen af den gamle cementfabrik, Katedralen, hvorefter byggeriet gik i gang til de 200 ungdomsboliger på Lindholm Brygge. Boligerne stod klar midt i august, og allerede samme dag var alle 200 lejligheder udlejet.

Flotte betonfacader

Byggeriet er designet af arkitekterne Kjær og Richter, hvorefter Arkitektfirmaet Nord senere tog over. Det samlede byggeri består af tre bygningsblokke i syv-otte etager med fine hvide betonfacader. På toppen er taget dækket af en stor tagterrasse på den ene halvdel – og solceller på den anden.

Navnet Katedralen er beholdt fra det gamle cementbyggeri fra 1913, og arkitekterne har også tilført byggeriet en skøn, grøn gårdhave – en atriumgård – som leder tankerne hen på noget ’katedralisk’, men ellers er alle andre levn fra fortiden forsvundet.

Bryder betonen

Som et modspil til betonens hvide overflade er der monteret altaner i stål og glas, som giver en varieret facade med forskellige udtryk, alt efter hvordan lyset skifter.

Herfra kan de studerende nyde udsigten over Limfjorden og Egholm, og ellers trække sig tilbage til hver sin toværelses lejlighed med eget køkken og bad.

Se flere billeder af Katedralen

 

Relaterede artikler