Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

En forførende betonspa

Amerikanske Matter Design har leget med betons formbarhed og termiske egenskaber og skabt en særlig betonspa.

Beton er råt, hårdt og koldt. Men det kan også være blødt og organisk og har unikke termiske egenskaber. Og dét har arkitekterne Brandon Clifford og Wes McGee fra Matter Design udnyttet til at skabe en kondenseret betonspa, der føles som at svømme i et bad af forførende beton.
 

Bølgende betonvægge

’Microtherme’, som installationen hedder, er tænkt som et twist på en traditionel sauna. Den består af en trækasse, der hænger ned fra loftet, med et plystæppe under, der inviterer besøgende til at lægge sig ned og rulle ind under trækassen. I bunden er nemlig et hul, og indeni venter en helt ny verden af bølgende betonvægge, der udstråler varm og kold luft, hvilket giver en både intim og modstridende oplevelse.Varme og kulde

Betonspaens bløde former er lavet ved at støbe armeret glasfiberbeton i en form af polystyren, der er påført en glat overfladebehandling. Bag betonvæggene er placeret kobberrør, som får det varme og kolde vand til at cirkulere gennem konstruktionen og med betonens termiske egenskaber give en helt unik spaoplevelse.

 

Microtherme er en del af Boston Society of Architects’ udstilling ’Bigger Than a Breadbox, Smaller Than a Building’ i Boston.

Læs mere om MatterDesigns Microtherme

 

Relaterede artikler