Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

En musisk betontrappe

Alene den store betontrappe gør det til en oplevelse at besøge Musikkens Hus i Aalborg. Men selvfølgelig gør en god koncert oplevelsen endnu større.

Publikum til koncerter i Musikkens Hus i Aalborg får en særlig oplevelse med i besøget. Musikkens Hus har en fantastisk betontrappe, der til fulde viser betons fleksibilitet og potentiale for krumme former.

Den snoede betontrappe strækker sig fra ankomstområdet med smukke slebne betongulve til den højtliggende foyer med panoramaudsigt over Limfjorden. Trappen er omgivet af massive, pladsstøbte søjler, der spiller en vigtig rolle for bygningens stabilitet.

Musikkens Hus er på mere end 20.000 kvadratmeter fordelt på ni planer. Der blev anvendt næsten 11.000 kubikmeter pladsstøbt beton til bærende og stabiliserende konstruktioner samt fundamenter, kældervægge og slebne gulve.

Den største sal er Koncertsalen med plads til 1.298 gæster. Desuden rummer Musikkens Hus undervisnings- og administrationsfaciliteter – samt lokaler til Aalborg Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatoriums Aalborgafdeling, Aalborg Universitets musikuddannelser og Center for Dansk Jazzhistorie.

 

Relaterede artikler