Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Essensen af Aalborg lever i Nordkrafts beton

Fra kulfyret elværk til Aalborgs største kulturhus. Renoveringen og ombygningen af Nordkraft har skabt et mangfoldigt bygningskompleks med et væld af aktiviteter.

Idéen med det nye Nordkraft var fra starten, at liv og indhold skulle opstå på baggrund af en bred palet af musik, idræt, teater, kunst og uddannelse. For at udleve den vision i byggeriet, er centrale dele af det gamle Nordkraft bevaret, herunder de smukke indre højloftede rum og de store betonkonstruktioner fra industriarkitekturen.

Hvis man skal fortælle, hvad Nordkraft i dag rummer, er det næsten nemmere at fortælle, hvad der ikke er. Her er alligevel et udpluk af de mange funktioner og aktiviteter:

- Aalborg Universitet har to uddannelser under Nordkrafts tag: Kommunikation og Idræt. Og så ligger her også et universitetsbibliotek.

- Erhvervshuset Dreamhouse, der råder over 500m2 med plads til 20 små virksomheder. Der er fokus på iværksættere indenfor kultur, kreativitet og business.

- Kunsthal Nord – Aalborgs nye udstillings- og mødested for samtidskunst. Der vises både dansk og international kunst, men der er selvfølgelig en særlig forpligtelse overfor den regionale kunstscene.

- Visit Aalborg har både sin administration og selve turistinformationen beliggende i Nordkraft.

- Sundhedscenter Aalborg, der bl.a. tilbyder forebyggende kurser og rehabiliteringsforløb til borgere med fx type-2-diabetes, KOL og kræft.

- DGI-HUSET i Nordkraft har ca. 5.000 m2 med bl.a. sportshal, springanlæg, fitnesscenter og Danmarks højeste indendørs klatrevæg.

Læs mere om Nordkraft på deres website

 

Relaterede artikler