Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Flot forskertårn på Nørrebro

Udvidelsen af Panum Instituttet på Københavns Universitet med Mærsk Bygningen skrider hastigt fremad. Dermed får København et nyt højhus på 15 etager.

Mærsk Bygningen, som er en udbygning af Panum Instituttet på Københavns Universitet, bliver ikke alene et markant vartegn i København. Bygningen vil også på anden vis få indflydelse på danskerne dagligdag, idet den skal huse forskning og undervisning på internationalt niveau på områder, der er afgørende for fremtidens behandling af kræft, demens, sukkersyge, hjertesygdomme og allergi.

Mærsk Bygningen skal stå færdig i 2015. Allerede ved årsskiftet skal råhuset stå klar og det meste af facaden være monteret. Tårnet er 75 meter højt, hvilket er lidt højere end Rigshospitalets helikopterplatform. På øverste etage kommer et offentligt udsigtspunkt.

Bygningen støbes in-situ for at få en stærk konstruktion til forskningslaboratorierne i det 15 etagers høje tårn. Betonentreprenøren Züblin A/S har derfor støbt tårnet med klatreforskalling i en kontinuert proces.

Arkitektvirksomheden C. F. Møller er totalrådgiver for Mærsk Bygningen, som ud over forskertårnet omfatter en række mindre bygninger, der rummer fælles funktioner – bl.a. auditorier, konferencerum og boghandel – samt et stort forskertorv, der bliver Panum Instituttets ny omdrejningspunkt.

Som en del af byggeriet skal Panumområdet åbnes, så der skabes en bedre sammenhæng med byen. Det sker som led i projektet Videnbydel Nørre Campus.

Mærsk Bygningen opføres som lavenergibyggeri med grønne tage. Bygningen er på i alt 42.700 kvadratmeter. Heraf er 24.700 kvadratmeter laboratorier, kontorer og fællesfunktioner. 18.000 kvadratmeter er foyer, kantine, auditorier, undervisningslokaler og teknik.

Byggeriet koster 1.323 mio. kr., hvoraf A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal bidrager med op til 655 mio. kroner. Bygningsstyrelsen er bygherre og finansierer resten af byggeriet.

Læs mere om campusbyggeri i Magasinet Beton, nr. 4-2014.

 

Relaterede artikler