Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Foldet mellembygning i synlig beton

Efter over 80 år som terminal for godstogstrafikken er godsbaneanlægget i Aarhus et kulturelt multicenter – bundet sammen af mellembygning i beton

Det gamle godsbaneanlæg i Aarhus er blevet indrettet til kulturelt produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur. Visionen med det nye kulturproduktionscenter har været at skabe rammer, som stimulerer et tværkunstnerisk samarbejde mellem kunstarter, erhverv og uddannelser.

Ved omdannelsen er der lagt vægt på at bevare områdets industriarkitektoniske spor og samtidig tilføre området noget nyt, der spiller op mod de historiske rammer. I den nye bygning er sale og auditorier i større skala samlet under en stor, spektakulær og skulpturel tagflade, der udefra fungerer som en rampe, da den starter fra foden af bygningen og opad.

Den skrå flade er funktionel og beregnet til at bevæge sig på, herunder med elementer, hvor det er muligt at sidde. Dermed bliver taget en del af et lille byrum, der er skabt udenfor mellem de to hovedbygninger og den nye mellembygning. Det er dermed det store tag mellem de to eksisterende godsbanehaller og banegravens rum, som skaber et nyt og helt anderledes arkitektonisk udtryk. Meget anderledes.


Læs resten af artiklen i magasinet BETON her

Relaterede artikler