Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fra forladt kornsilo til lækker luksusbolig

Mange steder i Danmark står dødsdømte kornsiloer forladte hen – men hvorfor ikke forvandle dem til lækre, bæredygtige boliger? Det gjorde man i Løgten med stor succes.

På en vindblæst bakke nord for Aarhus stod der engang en gammel forladt kornsilo fra 1950’erne. I dag er den forvandlet til et bæredygtigt arkitektonisk guldkorn, som hviler på den oprindelige betonkonstruktion.

Et godt eksempel på, hvordan man kan skabe nyt liv ud af de ellers dødsdømte kornsiloer, som står spøgelsesagtige hen rundt omkring i landet.

Elegant design

C.F. Møller har sammen med Christian Carlsen Arkitektfirma skabt de 21 unikke lejligheder, der er bygget op omkring siloens eksisterende betonkerne. Det har sparet materialer og samtidig gjort det muligt at give bygningen et elegant udtryk med sit kubiske design og klare farver.


Øverst ligger den lækreste af lejlighederne – en luksuriøs penthouse i to etager med privat tagterrasse og en imponerende udsigt over Aarhus Bugt. Men faktisk er bygningen designet så smart med sine fremspring og forskydninger at samtlige lejligheder har havudsigt og nyder godt af både morgen-, middags- og aftensolen.

Siloetten har vundet både Aarhus Kommunes Arkitekturpris, den internationale World Architecture News-award for verdens bedste boligbyggeri og var desuden nomineret til Bæredygtig Beton Prisen i 2013.

Se video og læs mere om Siloetten.

 

Relaterede artikler