Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Heftig trafik på byggepladsen

25.000 biler passerer dagligt gennem Bryghusgrunden, hvor et nyt center for byliv rejser sig.

At lukke en af de primære indfaldsveje til Københavns centrum i mange måneder er ikke en mulighed. Derfor foregår hovedparten af opførelsen af Bryghusprojektet for øjnene af 25.000 bilister, der dagligt passerer gennem byggepladsen. Nogle delprojekter kræver dog en midlertidig omlægning af trafikken. Det gælder for eksempel etableringen af bygningens hovedindgang, som blev støbt i to etaper.

Bryghusprojektet har for nyligt fået navnet BLOX. Huset er udnævnt til at være en magnet for byliv i en af hovedstadens ældste bydele med bl.a. legepladser, cafeer, udstillingsfaciliteter og vækstmiljø for arkitektur, design og byggeri. BLOX forventes at åbne i 2017.

Anlæg parkerer bilen

Til den tid kan husets gæster benytte et underjordisk, fuldautomatisk p-anlæg, som selv sørger for at løfte bilen på plads, når den parkeres i en særlig bilelevator. Besøgende kommer derfor ikke til at bevæge sig rundt i p-kælderen og kommer derfor heller ikke til at se de in-situ støbte betonvægge, som får stor ros af Lars Thonke, projektleder hos Realdania Byg.

Han fortæller blandt andet, hvordan man har arbejdet intenst med kravene til spænding og køling under støbningen. Resultatet er en beton med meget få revner, som efterfølgende er blevet injiceret med epoxy.

Læs mere om betonarbejdet under opførelsen af BLOX i magasinet Beton, nr. 3/2015.

 

Relaterede artikler