Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Højhuse skyder op på Amager

Nyt højhuskvarter ved Amager Strandpark lokker med udsigter over Øresund og København

I modsætning til mange andre storbyer er København ikke kendt for sin imponerende skyline med masser af højhuse. Det bliver der nu til en vis grad lavet om på med et større højhusbyggeri på Amager Strandvej – om end såvel rigtige københavnere som rigtige amagerkanere vil stå fast på, at Amager ikke er København og aldrig bliver det.

I alt ni højhuse bliver der plads til blandt de eksisterende bygninger mellem Krimsvej og Amager Strandpark på et 10 hektar stort område, der både rummer en række eksisterende bygninger, to bevaringsværdige bygninger og et tidligere krudtlager, der nu er fredet. Pladsmæssigt kan det lade sig gøre, fordi højhusene skal være slanke tårne med et forholdsvis lille fodaftryk.

Første højhus færdigt

Det første højhus, der blev færdigt, er Øresund Tower (billedet), som er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og opført af Arkitektgruppen. Øresund Tower er på 13 etager.

Højhusene på vej har navne som Øresundstårnet, der med 21 etager bliver det højeste, Strandtårnet og Øresundsterrasserne. Højhusene får et samlet etageareal på 135.000 kvadratmeter.

Øresund Tower blev fra starten en succes, hvor samtlige lejligheder er solgt. Ud over boligtårnet består byggeriet af en lavbygning omkring et kompakt landskab og p-plads. Tårnet med i alt 27 lejligheder er i sandhed slankt med et ’fodaftryk’ på bare 200 kvadratmeter. Øresund Tower er opført af betonelementer, letbetonelementer, præfabrikerede betontrapper og fibercementplader som brystninger på altaner og terrasser.

 

Relaterede artikler