Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hurtigere byggeri med superlet betonelement

Anden etape af boligprojektet Krøyers Plads 2 på Christianshavn opføres med den danske opfindelse SL-dæk

NCC Housing og NCC Construction opfører tre bygninger i boligprojektet Krøyers Plads på Christianshavn i København. Første etape er opført med traditionelle betondæk og lette ståldæk. Men til anden etape har NCC valgt at skifte til de nye SL-dæk (Super-Light).

Valget skyldes bedre økonomi og muligheden for en markant hurtigere montage. SL-dækket gør blandt andet de lette ståldæk og stålbjælker overflødige. Samtidig bliver altan- og facadefastgørelse enklere, og kantstøbningerne er integreret i det leverede dæk, hvilket både forenkler byggeriet og forbedrer arbejdssikkerheden.

Det særlige ved SL-dækket er et design, der kombinerer letbeton og sædvanlig beton. Letbetonen støbes i en bueformet geometri, som efterlader langsgående og tværgående fordybninger, hvori der placeres armering, før fordybningerne udstøbes med beton. Det giver kort fortalt et både lettere og stærkere betonelement med gode lydegenskaber og stor brandmodstandsevne.

Lejlighederne på Krøyers Plads er i ét eller to plan i størrelser fra 111 til 269 kvadratmeter med op til fire soveværelser. Lejlighederne har udsigt til bl.a. Skuespilhuset og Nyhavn. Krøyers Plads er Danmarks første svanemærkede lejligheder, hvilket giver et bedre indeklima og lavere energiforbrug.

Det er arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen og COBE der i samarbejde med GHB Landskabsarkitekter har tegnet projektet til Krøyers Plads. Boligerne forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2015.

SL-dækket er opfundet af professor Kristian Hertz fra DTU Byg.

 

Relaterede artikler