Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvid beton i rene linjer

Harbour House er opført i et helt særligt byggesystem, udtænkt og videreudviklet af arkitekt Kim Utzon.

Foto: Kim Utzon Arkitekter

Harbour House fremstår klart og rent i sit udtryk med sin placering ved Kalkbrænderihavnen. Det hesteskoformede kontorhus har et maritimt look - med de meget karakteristiske Utzon-elementer med søjler og hvidmalet beton/murværk som det mest markante træk.

Bygningen havde fra start såvel Jørn Utzon og Jan Utzon inde over, men det er Kim Utzon, der har fuldført og afsluttet projektet i 2005.

Harbour House er opført i det særlige byggesystem, som blev udviklet tilbage i slutningen af 80´erne ved opførelsen af møbelhuset Paustian, også i Kalkbrænderihavnen. Kim Utzon har siden i samarbejde med såvel rådgivere, entreprenører og producenter videreudviklet på systemet med det formål at skabe et system, der kunne give nogle nye muligheder for at skabe noget anderledes arkitektur i beton.

-Det nuværende system er udtænkt på baggrund af de tanker vi havde i 80`erne. Filosofien bag var at skabe et system, så man kunne skabe arkitektur med varierende funktioner, hvad enten det nu var bolig, kultur eller kontorbyggeri, og det lykkedes i Kalkbrænderihavnen. Tanken var at skabe et finmasket system i moduler af tre meter - et tredimensionelt grid, som kunne give et stort rum at være kreativ inden for, siger Kim Utzon.

Læs resten af artiklen i Magasinet Beton her.

 

Relaterede artikler