Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvid beton samler aktiviteter i Skanderborg

I de naturskønne omgivelser ved Skanderborg Fælled ligger Folkets hus, hvor elementer af hvidbeklædt beton samler både rådhus, politistation og sportshal og kulturelle arrangementer under ét tag.

Hvid beton er blot ét af nøgleordene for Folkets hus ved det nye Skanderborg Fælled. Her er der tænkt i miljøvenlige løsninger og et godt arbejdsmiljø, da huset danner arbejdsplads for mere end 650 mennesker.

De hvide betonelementer, der pryder facaderne, brydes af kobberfarvet aluplader. Kobberfarven fra alupladerne trækkes med ned i ankomstområdet, og skaber således en rød tråd i byggeriet. Med sine 3.900 tons facadeelementer og 20.000 m2 er Skanderborg Fælled et attraktivt samlingspunkt for fællesskabet, hvor der kommer besøgende for at overvære alt fra sportsbegivenheder, kulturelle arrangementer og konferencer.

Huset er hjemmebane for kommunens administration og en masse idrætsudøvere som eksempelvis Skanderborg Håndbolds ligahold. Fællesarealerne og administrationen rummer styrketræningsfaciliteter til sportsklubbernes elitehold og en byrådssal der supplerer de 70 mødelokaler.

I husets sportshal er der mulighed for at samle 2.000 tilskuere ved sportsarrangementer eller 3.500 gæster ved koncerter eller andre kulturelle begivenheder

Et multihus
Multianvendelighed er en dyd, og derfor har alle rummene i byggeriet som udgangspunkt to funktioner. Eksempelvis er koncertsalen udstyret med mobile tribuner og en skillevæg, som giver mulighed for at dele rummet op, og således inddele hallen i to håndboldbaner, når behovet opstår. Desuden kan dobbelthallen åbnes op ud mod landskabet, så der kan afholdes events, der både foregår udendørs og indendørs. Ikke mindst kan vareindleveringen til dobbelthallen benyttes som amfiscene, og byrådssalen kan integreres i restauranten.

Det omkringliggende naturskønne område er udformet som øer med multibaner. Her finder du et street områder, hvor man kan dyrke parkour, beachhåndbold- samt volleyball og lege på områdets legepladser. Der er desuden etableret et shelterområde til spejdere.

Multihuset og fælledens udbud af forskelligartede aktivitetsformer gør, at Skanderborg Fælled er indrettet til alle aldersgrupper med hver deres smag.

Et miljøvenligt byggeri
Under opførelsen er der tænkt i miljøvenlige baner, og netop derfor er fællesbyggeriet opført efter Bygningsreglementet 2020. Administrationsbygningens 950 m2 store tagflade er dækket med solceller, som leverer bæredygtig energi. Derudover har huset varmegenindvindingssystem, grønne tage og et regnvandsbassin.

Læs mere om Skanderborg Fælled.Fotos: Peter SahlFotos: Peter SahlFotos: Peter Sahl

 

Relaterede artikler