Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Hvorfor har vi ikke større ambitioner?

To af de udvalgte byggerier i bogen Dansk Betonarkitektur er tegnet af arkitektfirmaet Entasis. Beton har talt med indehaver Christian Cold om brugen af beton og tidens byggeri i bredere forstand.

Tegnestuen Entasis har med forholdsvis få, men markante værker af høj kvalitet sat sit præg på de sidste to årtiers danske arkitekturscene. Tegnestuen beskæftiger sig gerne med mange forskellige typer byggeri fra små huse og op til masterplaner for nye byområder i den anden ende af skalaen. To projekter, hvor beton spiller en stor rolle, er medtaget i bogen Dansk Betonbyggeri.

Et af tegnestuens første større projekter er nemlig den nye hovedindgang til Københavns Zoo fra 1998. Her spiller den rå, in-situ støbte beton en vigtig rolle. Et andet er den store boligblok Emaljehaven i Københavns Nordvestkvarter fra 2007, skabt i samarbejde med Creo Arkitekter, hvor den nytænkende brug af betonelementer indbragte byggeriet Betonelementprisen 2009.

– Vi er lige omkring 25 på tegnestuen, og når vi ikke er flere, er det fordi vi gerne vil være arkitekter og ikke forretningsmennesker. Hvis vi i ledelsen skal have en finger med i hver enkelt sag, så kan vi ikke gabe over flere, fortæller Christian Cold.

Større ambitioner for beton 
Christian mener, at mange bygherrer og entreprenører har et højt ambitionsniveau i starten af et byggeri, men at ambitionsniveau falder i takt med byggeriets udvikling. Han slår fast, at meget af det, der bygges i dag kunne have en højere arkitektonisk og teknisk kvalitet, især set i lyset af de enorme avancer, der ligger på boligudvikling, hvor boliger sælges til det dobbelte af byggeprisen.
 

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-3 2018.

 

Relaterede artikler