Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

I en ramme af hvidmalet beton

Da SOSU Sjælland opførte en ny skole i Holbæk, skulle byggeriet understøtte et moderne læringsmiljø. Men det skulle også være hurtigt færdigt. Her spillede betonelementer en central rolle.

Med afdelinger i fem byer og godt 2.000 elever er SOSU Sjælland Danmarks største social- og sundhedsskole. Tilbage i 2012 måtte de dog konstatere, at deres skole i Holbæk var utidssvarende, og at der derfor var behov for at bygge en ny. Den ny skole skulle ligge i området Slotshaven.

Byggeriet gik i gang i august 2012 og var færdigt præcis et år efter. Arkitekterne var udfordret både af de særlige krav til en moderne uddannelsesinstitution, men også af en byggegrund med begrænset plads. Løsningen blev et sommerfugleagtigt design, hvor ”vingerne” rummer undervisningslokaler og administration, mens selve ”kroppen” rummer et stort atrium med masser af ovenlys.

Bygget på kun et år

I atriet kan man rigtigt fornemme, hvordan råhuset er bygget af betonelementer, der her spiller smukt sammen med tagets stålkonstruktion. At det lykkedes at bygge skolen på bare et år er imponerende. En af de afgørende årsager til den effektive byggeproces var netop brugen af færdige betonelementer fremstillet i Sønderjylland hos Contiga Tinglev A/S.

Læs hele historien hos byggeplads.dk

 

Relaterede artikler