Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

I regn og slud skal kameraet og beboeren lokkes ud

Fotografdrømmene startede i en tidlig alder med et analogt kamera. I dag er kameraet skiftet ud med ét i bedre kvalitet, og kærligheden til at fotografere byen er kun blevet større. Det mærker man, når man hører Giuseppes Liverino historie om, hvordan billedet af Signalhuset blev til.

Giuseppe Liverinos billede af Signalhuset i Ørestad gav ham en andenplads i Dansk Betons fotokonkurrence #jegelskerbeton. Tanken bag billedet var at fange de rene linjer af Signalhuset, der kombinerer varme farver og mørk beton, som alt i alt skaber et levende billede.

Allerede som teenager begyndte Giuseppe Liverino at interessere sig for fotografering. Det startede med et analogt kamera, som senere hen er skiftet ud med et større og bedre kamera. Faktisk kom anbefalingen om et kvalitetskamera fra Giuseppe Liverinos tidligere chef, der så et potentiale og en kreativ side, som ikke selv var opmærksom på. I dag har han altid kameraet med over skulderen.

Shanghajede en beboer som model
Det var på opfordring fra en foto-veninde, at Giuseppe Liverino valgte at fotografere Signalhuset til fotokonkurrencen #jegelskerbeton.

– Jeg havde aldrig hørt om bygningen, men så snart jeg så den, blev jeg forelsket i enorme facade, siger amatørfotografen, der hurtigt fik ideen til, at en person skulle stå svalegangen for at sætte facadens størrelse i perspektiv.

Det styrtregnede, da Giuseppe Liverino skulle fotografere Signalhuset, og derfor var det nok ikke så mærkeligt, at der var tomt af mennesker. Amatørfotografen måtte tænke alternativt, hvis det skulle lykkes at få en person med på billedet af Signalhuset.

– Jeg søgte adressen på Krak og fik fat i en fyr, som på det tidspunkt var i sin studiebolig i Signalhuset. Selvom han synes, at det var lidt komisk, sagde han heldigvis ja til at stå model på mit billede, fortæller Giuseppe Liverino, der vil investere pengepræmien på et fotografkursus eller i noget nyt fotoudstyr.  

Italiensk kærlighed til dansk arkitektur
Giuseppe Liverino kommer oprindeligt fra Firenze i Italien, men er faldet pladask for København, hvor han har boet i snart ni år. Kærligheden til København er stor, og han elsker at udforske forskellige områder af byen.

Den italienske amatørfotograf arbejder til dagligt med presse og markedsføring hos organisationen Wonderful Copenhagen. I sin fritid ror han kajak, og her udnytter han et hvert øjeblik til at tage et smukt billede af den danske arkitektur.


Giuseppe Liverino @tourbilliondelavie vandt andenpladsen i fotokonkurrencen #jegelskerbeton 2018
 

Relaterede artikler