Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Isbjerget af hvid beton

På kajkanten i Aarhus havn står 11 spidser med blå altaner. Det er et spektakulært syn at se rækken af hvide krystalformer, der ligger på deres egen ø.

Beton har spillet en central rolle i opførelsen af Isbjerget. Ja, faktisk er der benyttet ikke mindre end 685 forskellige betonelementer til udførelsen af byggeriet, herunder hvid beton med græske ”snowwhite”-sten, som er efterbehandlet for at opnå en unik glans. Særligt udfordrende har det været at bygge flere af Isbjergets øverste spidser, der er dannet af 25 ton tunge betonelementer. Derfor har sikkerheden under byggeriet også været skærpet.

En ny bydel

Isbjerget ligger i en ny bydel i Aarhus, kaldet Aarhus Ø. Byggeriet er placeret på en bastion, der folder sig ud mod vandet med et elegant trappeanlæg. Der er i alt 208 lejligheder fordelt på fire bygninger. Lejlighederne er meget forskellige og spænder i størrelse fra 55 m2 og op til 227 m2. Den højeste bygning er 12 etager.

Isbjerget har vundet flere priser bl.a. ”Bedste boligbyggeri” ved MIPIM Awards 2013 i Cannes, samt juryprisen ”Residential Mid Rise” ved Architizer A+ Awards. Det samlede område i den tidligere containerhavn, skal efter planen rumme ca. 7.000 beboere og tilføre 12.000 arbejdspladser.

Læs hele historien om byggeriet hos byggeplads.dk

 

Relaterede artikler