Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kulturhus i hvidvinklet beton

Skævhed, kontraster og vinkler er nogle af nøgleordene bag det nybyggede multikulturhus i Sønderborg, hvor facaden er bygget op om sandwichelementer i hvid, glat beton.

Renoveringen af det mere end 100 år gamle Ewers Pakhus på industrihavnen i Sønderborg er kombineret med et nybygget multikulturhus, der arkitektonisk søger at forbinde såvel det nye med det historiske og industrielle.

Bygningen har stor synlighed og identitet, og er bevidst skabt med visuelle kontraster og vinkler. Der indgår en skævhed i konstruktionen, hvor underetagen er gjort asymmetrisk i forhold til de andre etager, hvilket stilistisk går igen på flere af havnens bygninger.

Sandwichelementer i hvid, glat beton
Til facaden er anvendt sandwichelementer som forplade i hvid, glat beton. Det er en solid og økonomisk løsning til et industrielt miljø med klare, gennemgående moduler der spiller kraftigt sammen med de anodiserede stålpartier, der er monteret som udhæng ved markante glaspartier.

Betondelen er markant med anvendelse af huldæk, massive dæk, søjler, vægge og ovenstående facadeelementer – i alt er 742 betonelementer anvendt i en konstruktion, der var langt fra en standardløsning, når det gjaldt detaljer om samlinger og inddeling af elementer.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-2 2018



 

Relaterede artikler