Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Løftet bykvarter

I disse år etableres et helt nyt bykvarter i det centrale København på grunden, hvor Postterminalen tidligere lå. Hele kvarteret løftes op på en støbt plint med grønne byrum.

Visualisering: Arkitema

"Postbyen – Copenhagen Central” er navnet på et helt nyt bykvarter, der strækker sig fra den tidligere centralpostbygning i Tietgensgade og ned til DSB-grunden ved Carsten Niebuhrs Gade. Området, der hidtil har været kendt som Postgrunden, blev i 2015 købt af Danica Pension, der ønskede at bygge et nyt domicil til Danske Bank på grunden. Byggeplanerne omfattede desuden boliger, hotellejligheder og et kontorhus.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter kom tidligt ind i processen og har udviklet plangrundlag og bygningsdesign for hele det nye kvarter. Den overordnede arkitektoniske vision har været at bringe den omkringliggende by med ind i Postbyen og skabe et nyt bykvarter, der både er inviterende og integreret i den eksisterende by.

Helt fra starten var den mere end 100 år gamle centralpostbygning også nævnt som en del af det nye bykvarter, men den valgte Danica undervejs at sælge til Choice Hotels, der har indrettet det femstjernede Villa Copenhagen i den historiske bygning. 

Læs hele artiklen i Magasinet BETON 2-2021