Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Luksusboliger i udtjent industri

I Nordhavn i København skal en kæmpestor silobygning af beton ombygges til at indeholde 40 luksuslejligheder

Man tager en gammel korn- og foderstofsilo på havnekajen af bundsolid, rustik beton og bygger den om til en 17-etagers boligbygning – med et galleri i stueetagen og en restaurant på toppen.

Det er den korte beskrivelse af projektet ’The Silo’ i Københavns ny bydel, Nordhavn.

The Silo bliver 62 meter høj og skal efter planen stå færdig i 2016 med 40 luksuslejligheder. Lejlighederne bygges inde i de eksisterende silorør, så det er den oprindelige struktur, der styrer indretningen af den nye boligsilo.

Det er arkitektvirksomheden COBE, der har tegnet The Silos transformation fra industribygning til boliger. Udvendigt skifter den gamle DLG-silo bogstavelig talt ham - fra grånet beton med gigantgraffiti til en lysere facade med store altaner.

Råt look

Lejlighederne får et råt look, hvor så meget som muligt af de gamle betonsøjler og -vægge bliver bevaret. Alle de 40 lejligheder bliver forskellige og med størrelser fra 80 til ikke mindre end 800 kvadratmeter. Tilsammen bliver arealet 8.500 kvadratmeter. Lejlighederne får store panoramavinduer og lofthøjder fra fire til otte meter. Nogle lejligheder bliver i to planer.

Planerne for udbygningen af Nordhavn er, at der i 2050 skal være 40.000 indbyggere og 40.000 arbejdspladser i bydelen. Nordhavn vil få sin egen metrolinje, der kobles til Cityringen, med de to stationer Nordhavn og Orientkaj.

Læs mere i The Silo bogen

 

 

Relaterede artikler