Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Massiv beton i perfekt samspil med glas

Gloucestershire i England gemmer på dette arkitektoniske vidunder af et betonhus, der nærmest er bygget ind i det bølgende landskab

Når du kigger ud over det smukke landskab ved Gloucestershire i det sydvestlige England, er det næsten usynligt. Men den er god nok. Skråningerne gemmer på et imponerende betonhus, Outhouse, der er designet af britiske Loyn & Co.

Arkitekterne har taget udgangspunkt i tre bygninger, der tidligere lå på stedet. Da bygningerne var revet ned, forvandlede de deres fodaftryk til tre fine gårdhaver omgivet af glasvægge, som resten af huset er bygget op omkring.

Massiv beton
Arkitekterne har primært brugt beton som byggemateriale, og selvom husets ydre også består af nogle fine detaljer i træ og stål, giver det massive betongulv og -tag nogle markante horisontale linjer.

Et andet iøjnefaldende betonelement er den voluminøse skorsten, der skyder op fra midten af huset med et hyggeligt ildsted, der både kan nydes inde fra stuen samt fra den forreste gårdhave.

Spændende samspil
De store glasfacader på vægge og lofter skaber et smukt lysindfald og giver mulighed for at nyde panoramaudsigten over landskabet. Samtidig efterlader kontrasten mellem det transparente glas og den massive beton huset med et raffineret udtryk.

Outhouse har da også været med i opløbet om at vinde RIBA Stirling Prize – en af de mest prestigefyldte arkitekturpriser i Storbritannien.

Se flere billeder af det spektakulære Outhouse

 

Relaterede artikler