Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ottetakket stjernebyggeri med betonskelet

FN Byen lyser op på Marmormolen med sin markante arkitektur – og så er det en af de mest miljørigtige bygninger i Skandinavien med masser af glas, stål og beton.

Lige ved indsejlingen til Københavns Havn ligger det stjerneformede byggeri, FN Byen, som stod endelig færdig i starten af 2014. Arkitekterne fra 3XN, som står bag byggeriet, har skabt den ottetakkede stjerne ud fra ønsket om en bygning, der klart kunne udtrykke FNs værdier og autoritet.

FN Byen huser mere end 1.000 ansatte fra 10 forskellige FN-agenturer, og er derfor udformet omkring et åbent atrium med ovenlys – hjertet – hvorfra de otte bygningsarme strækker sig ud i en letgenkendelig stjerneformation som et udtryk for, at bygningen samler alle FNs skandinaviske aktiviteter under ét tag.

Betonskelet med glashud

FN Byen er på otte etager og opført som en betonkonstruktion med søjler, drager og huldæk, hvorefter det indre betonskelet er beklædt med en ydre glashud og perforerede bevægelige alu-skodder.

FN Byen er desuden en af de mest miljørigtige bygninger i Skandinavien, og er blevet belønnet med EU-kommissionens Green Building Award for nye bygninger samt LEEDS' platin-certifikat.

Kribler det i fingrene for at tage et nærmere kig på den spektakulære bygning, byder FN Byen i øjeblikket gæster velkommen én gang om ugen – fredag kl. 13.

Læs mere om FN Byen hos 3XN

 

Relaterede artikler