Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Prisfest i en branche der flytter sig

Betonbranchen hylder de gode eksemplers kraft med tre priser, der hædrer beton som byggemateriale og ser mod en mere bæredygtig fremtid i byggeriet.

Foto: Jørgen True

En branche, som har gjort sig selv spilbar. Som udviser rettidig omhu. Og som er hurtigere end andre brancher. Sådan lyder nogle af ordene fra Lene Espersen, når hun skal beskrive betonbranchens arbejde med bæredygtighed.

– Man kan måske sige med et glimt i øjet, at det i hvert fald ikke er støbt i beton, den position betonbranchen har valgt, når det gælder bæredygtighed, siger Lene Espersen, som har fulgt udviklingen tæt, siden hun for seks år siden satte sig i stolen som administrerende direktør i Danske Arkitektvirksomheder og kort efter blev medlem af dommerkomitéen i Bæredygtig Beton Prisen.

Hun fremhæver især, at betonbranchen har arbejdet med at gøre betonen grønnere samtidig med, at man understøtter en cirkulær transformation i hele byggeriet og, ikke mindst, at branchen gynder at stille krav til CO2-udledning i nybyggeri og fra 2025 i alt byggeri, vurderer Lene Espersen. For EPD’erne viser i hendes øjne, at betonbranchen har udvist rettidig omhu og været hurtigere end mange andre brancher.

– Det kommer jer til gavn, fordi I bliver stillet i en position, hvor I har arbejdet så målrettet med det her, så man kan bruge danske EPD’er frem for generiske EPD’er. I får en bedre score, fordi I både kan arbejde med bæredygtighed og levere en EPD til LCA-beregningen. Det kommer til at betyde rigtigt meget. Ikke mindst når mine medlemmer snart skal navigere i et nyt scenarie, hvor der er CO2-krav, og man ikke længere kan gøre, som man plejer. Dér har betonbranchen gjort sig selv spilbar.

Læs hele artiklen i særudgaven af Magasinet BETON 2021

 

Relaterede artikler