Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Rock og rul i gammel betonfabrik

Til årsskiftet åbner det innovative Danmarks Rockmuseum i Roskilde, hvor en gammel betonfabrik er forvandlet til råt og glitrende museum med beton i hjertet.

Rock er attitude, rå, hård, vild og utæmmelig – og har samtidig plads til det bløde og harmoniske. Det bliver også understreget i de arkitektoniske tanker bag Danmarks nye Rockmuseum i Roskilde, hvor en gammel betonvarefabrik er under forvandling til den innovative og kreative bydel Musicon.

For når rock oversættes til rum, skal de være holdbare og robuste, men samtidig varme og følsomme. Der skal være et clash af forskellige materialer med fokus på det rå og ubehandlede. Og derfor har betonen stadig en særlig plads inde bag Rockmuseets glitrende ydre.

Betonsjæl intakt

Bygningens geometri er nemlig en visuel forlængelse af de bagvedliggende industrihaller, og det arkitektoniske udtryk er inspireret af stål og beton. Konstruktionen er altså udført primært i beton, dog med den øverste udkragede etage i stål.

Rockcafé i betonsilo

Også uden for museet har arkitekterne ladet den industrielle fortid skinne igennem. Søjlepladsen, der leder hen til Rockmuseets røde løber, er bevaret med sin grove asfaltbelægning og de rå betonsøjler.
Derudover er der den markante betonsilo, der står delvist på pæle. Da betonfabrikken var aktiv, kørte lastbiler ind under siloen for at læsse betonblandingerne på, men nu får bunden af siloen nyt liv som rockcafé med tilhørende backstage-område
Det er de hollandske stjernearkitekter fra firmaet MVRDV, der i samarbejde med danske COBE Arkitekter har tegnet Danmarks Rockmuseum. Museet åbner til årsskiftet. Indtil da kan du følge med i byggeriet på damarksrockmuseum.dk

 

Relaterede artikler