Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Særudgave af Magasinet Beton

Skønhed gør bygninger bæredygtige. I forbindelse med uddelingen af Bæredygtig Beton Prisen, In-Situ Prisen og Beton Element Prisen har vi sendt en særudgave af Magasinet Beton på gaden.

Når betonbranchen gennem mere end 40 år har uddelt priser til fremragende betonarkitektur, så handler det naturligvis om at markere fordelene og mulighederne med beton. Men det handler bestemt også om at fremhæve de bygninger, som forventeligt står så lang tid som muligt. På Kunstakademiets Arkitektskole (KADK) kalder man de bygværker, som står lang tid robuste.

Ifølge forskerne på KADK handler en bygnings robusthed om dens funktionalitet. Men også af bygningens tekniske beskaffenhed, altså hvordan bygningen kan vedligeholdes og transformeres. Endelig afhænger en bygnings robusthed helt grundlæggende af dens skønhed.

Funktion. Teknik. Skønhed. De tre ting giver robuste bygninger, som står længe. Det er lig med bæredygtighed. For smukke bygværker, som er bygget godt og funktionelt, passer man på. Dem vil man gerne se på. Så lang tid som muligt. Og det er bæredygtigt, for så bygger man sjældnere og bruger dermed færre ressourcer og mindre energi.

Det er de bygværker, som bliver hædret med Betonelement-Prisen, med In-situ Prisen og med Bæredygtig Beton Prisen.

Sådan lyder indledningen af Thomas Uhd, branchedirektør i Dansk Beton til særudgaven af Magasinet Beton. I den kan du læse om de indstillede projekter til Bæredygtig Beton Prisen og In-Situ Prisen 2019 og om Filsø Besøgscenter, der er kåret som vinder af Beton Element Prisen.

Find bladet her