Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Se havoddere og beton i efterårsferien

Uden beton havde det været svært at realisere Den Blå Planet, der er prisbelønnet for sine imponerende betonkonstruktioner.

Tag med familien på besøg i Den Blå Planet i Kastrup i efterårsferien. Så kan du ikke alene opleve de nye legesyge havoddere, Agnes og Mojoe, fare rundt i deres specialbyggede betonbassin. Du kan også nyde de flotte betonarbejder i Nordeuropas største akvarium med over 20.000 dyr.

Akvariet havde været svært at realisere uden beton. Der er i alt 7 millioner liter vand i 53 akvarier at holde styr på. Det svarer til indholdet i et 2 meter dybt, 10 meter bredt og 350 meter langt bassin.

Den imponerende oceantank indeholder med 4 millioner liter vand over halvdelen og har derfor en betonbundplade, der er en halv meter tyk, samt vægge der er op til en meter tykke.

Hovedparten af akvariets beton er støbt på stedet. Entreprenøren MT Højgaard og arkitektfirmaet 3XN A/S blev i foråret 2013 hædret med In-Situ Prisen for deres arbejde med Den Blå Planet, der bl.a. blev fremhævet for høje og krumme betonvægge, som er udført med stor præcision.

Læs mere om Den Blå Planet i Magasinet Beton 2/13

Eller i Magasinet Betons særudgave fra marts 2013


Den Blå Planet vandt In-situ Prisen 2013.

Læs mere her

 

Relaterede artikler