Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skovbryn spejler sig i tegl og beton

Bagger-Sørensens nye domicil ligger i et skovbryn, og det smitter af på bygningen, hvor kolumbateglene signalerer bark, og betonen har bræddeforskalling.

Ankomsten til domicilet er via et snoet forløb, hvor man er helt tæt på fredskoven, og den stemning hænger ved, når man står foran bygningen. Den emmer af alt andet end kontorhus.

Frie hænder
Bygherre fandt det vigtigt, at stedet blev skabt til flere generationer fremover, og at det rummede en indbygget udvidelse, så de udviste tålmodighed lige fra start.

– Vi har fået frie hænder, og bygherre har vist velvilje og engagement for at træffe velovervejede valg. Det har givet plads til noget ekstraordinært og til at arbejde med mockups af alle støbninger og overflader, forklarer partner Uffe Lumbye Nielsen, RAVN Arkitektur.

Materialefilosofien er: What you see is what you get, forklarer arkitekten, der valgte beton, fordi det er smukt. Men også pga. de plastiske egenskaber under støbningen og dens styrke.

Ejendommen er bygget om to store, rektangulære kerner i beton på 3,5 meter, og inden i dem er der garderobe, elevator, møderum, toiletter og lounge.

Bagger-Sørensens nye domicil var nomineret til In-situ Prisen 2021.

Læs hele artiklen i særudgaven af magasinet BETON 2021

 

Relaterede artikler