Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Teglhus med betonfinesser

Danske Banks nye domicil vil opleves som et muret hus, men beton er også en del af det arkitektoniske udtryk både i og udenfor domicilet.

Fotoillustration: Lundgaard og Tranberg Arkitekter

På Danske Banks domicil vil det meste af betonen blive pakket ind. Arbejdet er startet på den mindste bygningskrop, hvor man er i fuld gang med at mure facaderne op i teglsten.

- Vores udgangspunkt er, at vi ønsker at skabe en sammenhæng og et slægtskab mellem den gamle karrébys teglmassiver og det nye bykvarter, som vi opfører, siger arkitekt Michael Kvist, der er partner hos Lundgaard & Tranberg.

- Derfor er teglen et meget vigtigt element i forståelsen af, hvorfor Danske Banks nye domicil kommer til at se ud, som det gør. Vi tager materialet med ind i det nye kvarter, hvor vi med respekt for håndværket og den omkringliggende arkitektur bearbejder det på en ny og mere nutidig måde, forklarer han.

Synlige elementer
De eneste betonelementer, der bliver synlige i det færdige byggeri, er de udvendige og indvendige søjler. De indvendige søjler kommer til at stå i ubehandlet beton, mens facadesøjlerne får en lasering.

- Vi giver dem en overflademaling, der ikke er dækkende, så karakteren af materialet stadig træder igennem. Men søjlerne bliver lige dæmpet i tonen, så de ikke stikker for meget af i forhold til vores mørke rødtegl og vores B3 anodiserede alu. Med den toning hænger de bedre sammen med resten af facaden, forklarer Michael Kvist.

Udenfor domicilet bliver landskabet støbt på stedet i en beton, som Lundgaard & Tranberg har udviklet sammen med deres underrådgiver, landskabsarkitekt Julie Kierkegaard, og firmaet Pelcon.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON 2-2021