Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tre spændende betonprojekter med i WAN Awards

Som vi skrev i juni har World Architecture News – bedre kendt under forkortelsen WAN – offentliggjort de indsendte arbejder til prisen ”Concrete in Architecture 2016”, der er en af kategorierne i årets WAN Awards.

Før vi når til nomineringerne i august, som vi nok skal dække, kan vi her afsløre et par udvalgte projekter, der netop er tilføjet deres ”long-list”. Da prisen ikke kun dækker bygninger, har vi valgt at sætte fokus på tre, udvalgte betonprojekter i det offentlige rum fra henholdsvis Israel, Mexico og Østrig. 

City Square, Handenberg, Østrig

Da man rev en række ældre bygninger ned i landsbyen Handenberg, gav det samtidig anledning til at udskrive en konkurrence om at anlægge en ny plads i byen. Opgaven gik ud på at integrere byens dam i pladsen, give skygge og samtidig forbedre trafiksikkerheden. Det blev Heidl Architekten ZT, der løb med sejren med denne smukke plads.

Salas de lectura, Tepic, Mexico

I Mexico er manglen på fællesarealer og kulturelle faciliteter stor. Derfor iværksatte Infonavit, der er en boligfond for arbejdere, dette projekt i samarbejde med det mexicanske kulturministerium. Resultatet er blevet en række enkle, firkantede enheder, der både tjener som rekreative samlingssteder og mini-læsesale rundt omkring i landet.

Open-sided shelter, Pardesia, Israel

En begravelsesplads må gerne skabe ro og plads til eftertænksomhed og samtidig gøre det nemt at samles om ritualerne. Det er tankerne bag Ron Shenkin Studios nyanlagte kapel i Pardesia, der er opført beton i gråtoner for at give en følelse af renhed, ro og neutralitet. 

Som sagt følger vi op på denne artikel, når de nominerede offentliggøres i slutningen af august og når den endelige vinder af kategorien findes i oktober. 

Relaterede artikler