Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Udstilling: En bæredygtig fremtid – arkitektur, design og renovering

På en udstilling hos KADK giver studerende og forskere i alt 29 bud på klimaløsninger inden for arkitektur, design og renovering. Et af budene er en fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybrud. Udstillingen ”Hvor er vandet? - designstrategier for klimatilpasning” er henvendt til byggebranchens parter og andre med interesse i bæredygtige løsninger.

En efterhånden hyppig forekomst af skybrud efterlader store vandmasser på fortove, pladser og parkeringsanlæg. Med udstillingen ”Hvor er vandet? - designstrategier for klimatilpasning” giver to studerende deres bud på, hvordan en fortovsbelægning kan aflede store mængder regnvand fra skybrud.

Projektet ser muligheder i de aktuelle klimaudfordringer og udnytter regnvandets arkitektoniske potentiale, som et bevidst og integreret element til byrummet. Dermed bliver regnvandet en ressource for byrummet fremfor en begrænsning. Ved at integrere regnvandet som et synligt element i byarkitekturen øges den menneskelige bevidsthed om klimapåvirkningerne.

Prototyper demonstrerer hvordan
På udstillingen er der prototyper, der illustrerer, hvordan man kan aflede og tilbageholde regnvand, som en del af en bygningens facade. Derudover er byggematerialerne markeret med et lavt CO2-aftryk.

Prototyperne forener det teknologiske potentiale med robuste arkitektoniske udsagn ved at gøre vand til et vigtigt arkitektonisk element i skabelsen af et ​​byrum. 

Betonbranchens svar på bæredygtige belægninger
Det er ikke kun studerende på KADK, der eksperimentere med bæredygtige belægninger. I flere år har betonbranchen arbejdet med permeable belægninger, der kan håndtere store regnmængder på en gang. Permeable belægningen tillader lokal afledning af regnvandet, der kan sive gennem belægningen og videre ned i jorden. Dermed kan belægningen ikke kun forhindre store oversvømmelser, men også forhindre at overfyldte kloakker sender urenset kloakvand direkte ud i naturens søer og åer sammen med regnvandet.

Permeable belægninger kan udføres som en asfalt-, beton- eller betonstenbelægning. Modsat normalt, hvor belægningen laves så tæt som muligt for at undgå, at der trænger vand ned i de underliggende lag, er den permeable belægning designet til, at regnvandet kan sive ned gennem stenbelægningen eller fugerne. Herfra siver regnvandet ned i bærelaget og videre ned i jorden. Belægningen kan også virke som en slags forsinkelsesbassin, og regnvandet kan ledes bort via et dræn.

Om udstillingen
Dato: 06.09.2019 - 15.11.2019
Tidspunkt: 11:00 - 18:00 (åben alle hverdage)
Adresse: KADK Udstillingen, Danneskiold-Samsøes Allé 51-53, 1435 København K
Pris: Gratis adgang 


Lær mere om udstillingen på KADK

 

Relaterede artikler