Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Automatisk parkering i BLOX

Den meget dybe kælder under BLOX var en stor udfordring at bygge for hovedentreprenøren ZÜBLIN, fordi byggeriet ligger helt ude ved havnekanten. Det følsomme maskineri i det automatiske p-anlæg gjorde det endnu vigtigere at sikre tætheden i kælderen.

Foto: Züblin

Parkeringshuse og underjordiske parkeringsanlæg vinder i disse år frem i de store byer, ikke mindst i København, hvor pladsen er trang og grundene meget dyre. I de nye bydele, hvor man gerne vil have bilerne væk fra overfladen og gaderne, indgår p-anlæg i planlægningen på et meget tidligt stadium.

350 pladser under BLOX
Design- og arkitekturcentret BLOX på havnefronten mellem Langebro og Den Sorte Diamant, er rent byggeteknisk et af de mest krævende nyere byggerier i København. Byggeriet rager seks etager op over jorden, men går fem etager ned under jorden. To kælderplaner rummer blandt andet teknik og depoter, mens de tre nederste planer huser det automatiske p-anlæg. Selve p-anlægget har plads til 350 biler i tre etager, og er leveret af en tysk leverandør. Strukturen er grundlæggende en stålkonstruktion med betonelementdæk, som er indbygget i det store kælderrum.

Læs hele artiklen i Magasinet Beton her


Relaterede artikler