Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Beton til legende linieføring

Playline er en forbindelse gennem Billunds byrum med plads til alle former for leg og læring – og med betonen som medspiller.

Foto: Martin Schubert

En ny byrums-arkitektur slanger sig gennem midten af Billund og lægger op til smil og leg – af samme grund har projektet fået navnet Playline. Der er tale om et kreativt greb, der skal knytte byrummet sammen, og det har en naturlig reference til LEGO®, der er stærkt tilstede i bybilledet med LEGO House – et LEGO-legehus i supersize.

Legende og æstestisk forbindelse
Det er Gustin Landskab i Aarhus som er landskabsarkitekt på opgaven med OK Nygård som anlægsgartner og Aarhus Cementvarefabrik som leverandør af en lang række betonelementer.

Målet med arkitekturen er ifølge Gustin Tegnestue at skabe en æstetisk forbindelse for de bløde trafikanter, der samtidig aktiverer nysgerrighed og legelyst. I Langs Playline er der således indarbejdet en række kreative aktivitetsområder med flere temaer, så både fysiske, visuelle, sociale og rumlige sanser stimuleres.

Arkitekturen fremstår som klassisk nordisk i hvide og grå nuancer, tilsat enkelte farver i sarte nuancer. Materialeholdningen er stilren og robust, og derfor er der hovedsageligt anvendt hvid og grå beton til den del, hvor anvendelsen af beton dominerer.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON 2-2021