Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Betonskulpturer forskønner byen

Lissy Boesens betonskulpturer er designet til at sidde og lege på. Og de bliver flittigt brugt både i Danmark og udlandet.

Bamser, skildpadder og katte af beton – de fleste kender Lissy Boesens op til 600 kg tunge legeskulpturer, der står på gader og i parker både i Danmark og adskillige lande i Europa – og som nu suppleres af siddearrangementer for både børn og voksne.

Lissy Boesens arbejder er kendetegnet af en meget glat finish, der opnås ved at pudse og polere prototypen igen og igen, før der laves støbeforme.  Støbningen sker i en silikoneform, der holdes på plads af en glasfiberskal. Produktionen sker hos Aarhus Cementvarefabrik.

Betonen er gennemfarvet med holdbare farver, som ikke kan slides væk, og der er brugt knust granit. Kvaliteten og holdbarheden er nemlig vigtig for Lissy Boesen, også selv om det gør produktionen forholdsvis dyr. Men til gengæld modstår betonskulpturerne både vind, vejr og voldsom leg.

En ny skulptur begynder med studier af dyr, masser af skitser og små gipsmodeller. Og der bliver tænkt på produktionen allerede tidligt i forløbet, så figurerne kan støbes i høj kvalitet og regnvand kan løbe af.

Betonskulpturerne har en mangeårig historie. Lissy Boesen blev uddannet som arkitekt i 1978 og begyndte hurtigt derefter på det, der skulle blive en livslang passion, som kombinerer kunstnerisk formgivning med en meningsfuld, menneskelig indsats.

Læs mere om Lissy Boesens skulpturer i Magasinet Beton nr. 3/2013.

 

Relaterede artikler