Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Boulevard i beton

Karen Blixens Boulevard er skabt med bl.a. et helt unikt flisemønster baseret på betonfliser i forskellige bredder og nuancer.

Den nye Karen Blixens Boulevard er et led i en plan om at åbne bolig-og bykvarteret Gellerup i Aarhus for omverdenen. Boulevarden gør det muligt at køre tværs gennem Gellerup fra Bazar Vest til City Vest, og intentionen er, at det skal være en bygade med handel, erhverv og attraktive mødesteder.

Unikt flisemønster
En del af Karen Blixens Boulevard er etableret med et helt unikt flisemønster, udført af Danjord A/S og Brdr. Møller A/S. Der er anvendt nogle helt specielle fliser fra RC Beton, som er placeret på midterarealet på første del af Karen Blixens Boulevard. Der er anvendt tre forskellige flisebredder på hhv. 20 cm, 37, 5 cm og 35 cm, mens længden gennemgående har været 50 cm.

Sort til siena
Belægningen langs facadelinjen er udført i tørstøbte betonfliser med glat overflade i nuancerne sort, grå og siena. Belægningen på midterøen mellem kørebane og letbanetracé er også udført i tørstøbte betonfliser i samme farvenuancer, men derimod med en kostet overflade.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-3-2017.

 

 

Relaterede artikler