Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Byrum i beton til elsket digter

Specialdesignede betonelementer, herunder grafisk beton, er anvendt til skabelsen af byrummet Tove Ditlevsens Plads på Vesterbro

Hver kvinde står mellem disse to, forelsket, elsket og ren. En gang hvert hundred år kan det ske, de smelter sammen til en”. Sådan lyder nogle af ordene i digtet ”De evige tre”, skrevet af Tove Ditlevsen, der er en vigtig del af bydelens ånd og identitet. Ordene er fritlagt i en lav, rå betonmur på Tove Ditlevsens Plads ved Enghavevej. Besat med smalle, grønne lameller fungerer muren som en af flere nye, aflange bænke på den renoverede plads, der formår at smelte tingene sammen til ét. De indgraverede ord er skabt med en særlig teknik, der er udviklet af finske Graphic Concrete.

Genopfindelsen af Tove Ditlevsens Plads er en del af Områdefornyelsen Centrale Vesterbro, hvor især eleverne fra Tove Ditlevsen Skole har været involveret i udformningen undervejs. Pladsen ærer i dag den tidligere Vesterbro-digter med rå beton og plads til leg.

Læs resten af artiklen i magasinet Beton

 

Relaterede artikler