Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fliser størrelse XL!

Det nye Urban Media Space, Dokk1 i Aarhus er udover et prisvindende byggeri også forsynet med en belægning i særklasse.

Belægningen ved Urban Media Space, Dokk1 i Aarhus, består af betonfliser i størrelse XL, nærmere betegnet 40 x 25 x 200 cm. Fliser i så stor størrelse er ikke noget der er den store erfaring med, og der er derfor gjort særlig meget ud af dimensioneringen.
 

Design og dimensionering

Der er mange steder et ønske om at anvende store fliser også til trafikerede belægninger, men på grund af de manglende erfaringer giver det ofte udfordringer mht. at få dimensioneret nogle fliser, der giver en belægning, der opfører sig som ønsket.
 
På Byens Gulv 2016, vil arkitekt Kristine Jensen/Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue give indblik i baggrunden for det valgte design af belægninger til Urban Media Space, som hun finder velegnet til stedet. Endvidere vil civilingeniør Ph.D. Christian Busch/Sweco Danmark, uddybe de tekniske aspekter og udfordringer, der er, når der skal anvendes fliser i str. XL – hvordan opfører de sig under trafik, og hvordan regner man på dem?

Byens Gulv

For 3. år i træk afholdes konferencen ”Byens gulv”, der samler de forskellige aktører indenfor området belægninger i byer. Konferencen beskæftiger sig med gulvet fra hovedgaden i stationsbyen over boligveje i villakvarterene til forandrings- og byrumsstrategier, nye belægningsmaterialer og konstruktionsprincipper til håndtering af nedbør. 

Der er i alt 14 indlægsholdere fra ind- og udland. Se programmet på byensgulv.dk


 
Sideløbende med konferencen afholdes en virksomhedsmesse, hvor leverandører til byens gulv udstiller.

Se yderligere på www.byensgulv.dk, hvor tilmeldingen også foretages.

Relaterede artikler