Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Flodheste bor i smuk beton

De ved det ikke selv, men flodhestene i Zoo København bor i en betonbygning af høj arkitektonisk og udførelsesmæssig kvalitet

Flodhestene i Zoo København er nok ligeglade, når de lykkeligt plumrer rundt i deres grumsede vand. Men faktisk bor de stor dyr i fine omgivelser opført med smuk og gennemtænkt beton. Blandt andet har flodhestehuset indendørs en veludført krum betonvæg, som betonfolk kigger på med stor respekt.

Der er i det hele taget gjort meget ud af den synlige beton i flodhestehuset, som er pladsstøbt med brug af hvid cement og det særlige Ikast-sand som tilslag for at få en lysegul, savanneagtig farve. Betonen er støbt i bræddebeklædte forme for at opnå netop den struktur, som arkitekten Dall & Lindhardtsen A/S havde foreskrevet.

Flodhestenes hus er på 600 kvadratmeter med et bassin på 550 kvadratmeter. Anlægget skal se så naturligt ud som muligt, så hovedparten af betonkonstruktionerne ligger under jorden. Blandt andet en stor kælder tæt pakket med installationer som fx et vandbehandlingsanlæg af betydelig kapacitet.

Flodhesteprojektet er opført af cirka 1.700 kubikmeter beton, heraf cirka 350 kubikmeter beton med hvid cement, og cirka 200 ton armering.

 

Læs mere om flodhestehuset i Magasinet Beton, nr. 2/2007

 

Relaterede artikler